עבירות תעבורה שאני מתמחה בהן: דוחות תעבורה, הסרת נקודות, תיקי שיכרות, נהיגה בפסילה, כתבי אישום בתאונות דרכים, נהיגה בקלות ראש, מצלמות מהירות, נהיגה רשלנית, מהירות מופרזת, רמזור אדום, נהיגה ללא טסט ועבירות נהגים חדשים.
מידע כללי על מספר עבירות חמורות ודי שכיחות:
נהיגה בשכרות
עבירה שכיחה וחשובה מאוד בעיני המשטרה. אפרט עליה כאן אך מדובר במידע בסיסי בלבד. כל עבירה צריכה להיבדק בפני עצמה, ובמקרים רבים יש צורך להיעזר בעורך דין תעבורה מומחה שמכיר את התחום בצורה מעמיקה.
מבחינת העבירה עצמה, בל נשכח שהאיסור חל על נהיגה בהשפעת אלכוהול ולא על נהיגה לאחר צריכת אלכוהול. הגורמים שקובעים אם הנהיגה שלכם אכן היתה בהשפעת אלכוהול הם המשטרה ובית המשפט. אם נמצא בדמכם ריכוז גבוה של אלכוהול, למעלה ממה שנחשב לחוקי, אתם נחשבים לשיכורים בעיני החוק.
ריכוז האלכוהול המותר הוא 290 מיקרוגרם. הבעיה עם הנתון הזה היא שהוא לא שימושי עבורנו, ומכאן ההמלצה היא לא לשתות לפני שאתם נוהגים או להסתפק בכוס יין, בקבוק בירה של 330 מ"ל, שוט קטן של וויסקי וכדומה.
אבל הנה בעיה נוספת: כולנו שונים. גברים שונים מנשים, מבני הגוף שלנו שונים גם הם ולכל אחד מאיתנו יש חילוף חומרים שונה. כל התנאים האלה משפיעים על כמות האלכוהול בדם לאחר השתייה.
אם שתיתם, נעצרתם והינשוף מראה שעשיתם טעות גדולה, תצטרכו לבחור איך להתמודד עם הבעיה: לקבל את התוצאה של המעשה בלי להילחם בה או להיעזר בעורך דין כדי לשפר את המצב.
תאונת דרכים
נזק לרכוש
בתאונות דרכים עם נזק לרכוש בלבד, המשטרה נמנעת בדרך כלל מלהגיש כתבי אישום נגד נהגים האשמים בהן, אלא אם מדובר בתאונות פגע וברח או כשנהגים מסרבים למסור את פרטיהם לנהגים שרכביהם נפגעו.
נזק לגוף
בתאונות דרכים שהתרחשו בעקבות עבירות תנועה ישנה חובה לפי החוק לפסול רישיונות נהיגה של נהגים האחראיים להן ל-90 יום לפחות.
תאונה קטלנית
אם אדם נהרג כתוצאה מתאונה, הנהג הפוגע עלול להיות מואשם בגרימת מוות ברשלנות או בעבירה חמורה אף יותר – הריגה.
ההחלטה על סמך איזו עבירה להגיש כתב אישום נגד הנהג הפוגע, גרימת מוות ברשלנות או הריגה, תלויה בנסיבות שבהן קרתה התאונה ואם אפשר לייחס לנהג מחשבה פלילית.
אם אכן מדובר בעבירה פלילית, יש סיכון שלנהג יהיה רישום פלילי ולכן הוא מוכרח להתייעץ עם עורך דין פלילי מומחה.
בתאונה קטלנית לרוב מגישים כתב אישום על הריגה כשהעבירה שהנהג ביצע היא חמורה: נהיגה בשכרות, עקיפה מסוכנת או בדרך לא פנויה, חציית צומת באור אדום ועוד.
חציית צומת באור אדום
עבירה חמורה ביותר, בעיקר מפני שהיא עלולה לגרום לתאונות קשות וקטלניות בסבירות גבוהה מאוד.
בניגוד למה שנהוג לחשוב, הכוונה אינה לחציית צומת באור אדום במובן המילולי אלא לחציית קו עצירה כשנכנסים לצומת באור אדום.
אם שוטר רשם לכם דו"ח על כך, מומלץ לוודא עמו שאכן בשעה שחציתם את קו העצירה הוא בדק וראה שהאור אדום ולבדוק אם יש צילום של הרכב מהמצלמה בצומת.
עבירת חציית צומת באור אדום, מעבר לקנס, כוללת גם מספר נקודות מירבי שנקבע בחוק לעבירה אחת – 10. אם נקלעתם לבעיה זו ואתם חוששים מהנקודות, חשוב מאוד לפנות לעורך דין תעבורה כדי שתוכלו לבחון את האפשרויות שעומדות בפניכם, כמו האפשרות להמיר דו"ח לאזהרה בלבד או את סעיף האישום לכזה שאינו כולל נקודות.
נהיגה ללא רישיון בתוקף
עבירת נהיגה ללא רישיון בתוקף בעלת דרגות חומרה שונות. בגדול, ככל שהתקופה בה רישיון הנהיגה פקע ארוכה יותר, כך הוא צפוי להישלל לזמן ארוך יותר. עם זאת, הדברים תלויים גם בוותק של הנהג, עברו התעבורתי ואם הספיק לחדש את הרישיון עד לגזר הדין בעניינו.